5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 dl matolja
0,5 msk salt
1 msk socker
8 dl vetemjöl
Koka upp mjölken och rör ner havregrynen.
Låt svalna ca 15 min.
Smula jästen och rör ut den med lite av degspadet.
Blanda i resten av degspadet och de övriga ingredienserna.
(Spara lite mjöl till utbaket)
Låt jäsa i 40 min.
Knåda degen och dela upp den i 15 bitar.
Trycker eller kavla ut varje bit till runda tekakor.
Låt jäsa i 20 min.
Grädda mitt i ugnen 250 grader i 12 min.
_________________________________________________________________________________
Fler brödrecept i kategorin övrigt hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Fler brödrecept i kategorin övrigt hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>