torsdag 30 april 2015

Söta valborgstips

Enkel cheesecake - Ca 15 minuters arbete och 3 timmar i frysen.

Marängbakelser med ricekrispies toppad med ägg och smörkräm.

Klassisk kladdkaka - Blir perfekt varje gång! Serveras kylskåpskall.


Av ett paket bär och några få övriga ingredienser får du ut 9 st!!

Trevlig valborg till er alla ♥ ♥ ♥

onsdag 29 april 2015

Rödspätta i dillsås

Rödspätta i dillsås - En fiskrätt där man i smyg slickar i sig sista såsen från tallriken :D
Tillagningstiden på hela rätten varierar efter vad man serverar till, några snabba exempel: 

Potatis - Skala dagen innan Läs HÄR >> och dela i bitar innan kokning.
Ris - Tina i micron upp kokt ris som du sedan tidigare frusit i platta påsar.
Pulvermos - Godast att byta ut hälften av vattnet mot mjölk. Tillsätt smör och en skvätt grädde.
_________________________________________________________________________________
Ca 4 portioner:
400 g rödspättafiléer
upptinade eller färska
1 dl vatten
1 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche, 34%
1 dl vispgrädde
1-2 tsk fiskkrydda
vitpeppar
0,5 dl hackad dill

Tillaga fiskrätten i en djup stekpanna med lock.
Låt en buljongtärning smälta i kokande vatten och mjölk.
Vispa ner creme fraiche och grädde. Koka samman.
Smaka av med fiskkrydda/vitpeppar och rör ner dillen.

Lägg ner rödspättan så att den täcks av såsen.
Låt småkoka under lock i 3 minuter.

Strö över lite extra dill innan servering.
______________________________________________________

tisdag 28 april 2015

Rödspättafiléer

Jag har ju en hel del laxrecept här på bloggen. Lax är ju toppengott! Men idag tyckte jag att det var dags att hitta på något smidigt och gott recept med någon annan fisksort. En påse med frusna rödspättafiléer har fått tina i kylen under natten och det är vad jag ska laga till middag idag. Spättafiléerna är ju så tunna så de går väldigt snabbt att tillaga, snabbmat skulle jag faktiskt vilja kalla dem. Nyttig snabbmat. Och absolut inte på något vis svårt att tillaga. 
Kameran står redo och så fort jag är klar med recept och bilder ska ni få se vad jag hittat på. Vi ses!
Nu finns recept på rödspätta i dillsås HÄR >>

måndag 27 april 2015

Laxfile i krämig citronsås

Laxfile i krämig citronsås. Idag blev det en gammal goding här från bloggen till middag. Efter att ha gjort citronglasstårtan fick jag ett par citroner över och idag fick de göra några laxfiléerna sällskap i en krämig sås. Åh det är ju så gott! Har någon av er lagat denna laxrätten? Det vore så kul att höra om ni tycker lika mycket om den som jag gör? Receptet hittar ni HÄR >>
Det jag skrev om i fredags som gjorde mig så rasande arg (läs HÄR >>) är jag fortfarande lika upprörd över. Jag kan tyvärr inte skriva mer om det här på bloggen eftersom den som ligger bakom den falska bloggen uppenbarligen är här inne ganska ofta. Genom att i högersplaten välja vilket språk man vill läsa på så kan ju precis alla ta del av den information som jag skriver. Självklart vill jag ha kvar den möjligheten men i det här fallet kan det vara till min nackdel. Vill ni hjälpa mig att lösa detta så hör gärna av er på min mail madame-edith@live.se Tack!

söndag 26 april 2015

Citronglasstårta med marängbotten

Citronglasstårta - Enkel att göra med en syrlig och frisk smak av citron :D
God att servera med lakritssås gjord på kick RECEPT HÄR >>

5 äggulor
1,5 dl strösocker
1 st citron
2 dl vispgrädde
1 st marängbotten

Vispa äggulor och strösocker pösigt. 
Tvätta citronen och finriv skalet. 
Blanda i skalet och pressa ner citronsaften i äggsmeten.

Vispa i en annan bunke upp grädden ganska hårt.
Blanda samman grädden och äggsmeten.
Lägg marängbotten i en springform. Häll smeten över marängen.

Plasta formen. Ställ i frysen i 4 timmar eller längre!

Låt tina lite. Servera med tex hallon och lakritssås >>
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________

lördag 25 april 2015

Nu är jag förbannad!

Jag tycker verkligen inte om att hålla denna tonen här på bloggen MEN efter att ha googlat ikväll har jag hittat en sida från Malaysia som satt ihop en alldeles egen blogg med samtliga inlägg stulna från mig. Både bilder och recept. Bloggen innehåller inget annat än inlägg från min blogg och det finns ingen som helst information om källan till alla blogginläggen. Jag har nu lämnat en kommentar där jag kräver att samtliga inlägg tas bort och hjälper inte detta så överväger jag polisanmälan. Japp, jag är förbannad!
Det är just den här typen av avkopiering som retat upp mig sista tiden, jag är verkligen ledsen om någon av er bloggvänner känt er anklagade av det jag skrivit. Det gäller troligtvis inte er.

Glassås med kick

Glassås med kick - det här kan vara världens godaste glassås för alla som är tokiga i lakrits :D
En riktigt god lakritssås med andra ord!

4 st kick, se bild!
1 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
1 dl sirap

Klipp kick i små bitar.
Koka upp samtliga ingredienser i en kastrull.
Låt såsen koka strax över medelvärme tills den tjocknar, ca 12-15 min. 
Rör då och då.

Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna och tjockna lite till. 
Servera glassåsen när den uppnått önskad konsistens.
(blir den för tjock när den svalnat så kan man värma upp den en liten stund på plattan igen)
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________

fredag 24 april 2015

Glassås med kick

Glassås med kick har ni testat att göra det? Det är så gott. En riktigt god och småseg lakritskolasås som kommer att passa perfekt till min citronglasstårta som vi ska smaka på i eftermiddag :) Jag kunde inte hålla mig utan jag har varit i frysen och tjuvskrapat lite med en sked på glasstårtan. Den blev helt perfekt! Precis som jag ville ha den. Gillar ni min citronkladdkaka >> så tror jag att ni även kommer att tycka om den här citronglasstårtan. Det håller jag i alla fall tummarna för.
Jag återkommer under helgen med både recept på lakritsglassås och glasstårta med citronsmak. Som vanligt i ett inlägg utan onödig text. Perfekt för er som vill printa ut. 
Jag vill även säga stort tack till alla er som lagt in länk till mig på era bloggar och hemsidor. Det som står i högerspalten just nu gäller ju förstås inte de flesta av er, men några stycken. Det ligger så mycket arbete bakom hela innehållet här på bloggen så att se mina recept rakt avkopierade på olika sidor känns som ett slag i ansiktet. Det är helt okej att ni använder recepten men SNÄLLA länka då tillbaka till mig. Länka till http://madame-edith.blogspot.se
Stort tack och vi ses snart igen.

torsdag 23 april 2015

Tips från köket - Slipp citronkärnor i smeten

Nu har jag gjort smeten till glasstårtan som jag skrev om tidigare i veckan >>. Och herrejösses så god den blev, jag skulle kunnat slickat i mig hela smeten om inte det vore för att jag skulle blogga om den. Det här kan ju inte bli annat än gott tänker jag men än så länge vet jag ju inte hur den smakar som färdig glass eftersom den står på frysning just nu. I smeten har jag bland annat rivit ner citronskal och pressat ner citronsaft. Det är ju så lätt till att det slinker ner en eller två citronkärnor i smeten också och det vill man ju absolut inte få som överraskning i galsstårtan sedan. Så för att undvika detta brukar jag alltid, vad det än är som jag ska pressa ner citron i, använda mig av en hushållssil. Jag sätter silen på bunken och sedan låter jag saften från citronen rinna igenom silen ner i smeten. Kvar i silen blir då alla kärnor och klumpar från fruktköttet. Supersmidigt!

onsdag 22 april 2015

Städtips - Rengör ugnsluckan med tandkräm

Ja, nu får jag skämmas ihjäl men det blir ju ingen före och efterbild om jag inte visar er hur smutsig ugnsluckan var från början. Så här såg alltså glaset ut innan jag började, på bilden till höger har jag lyft ut glasluckan och håller den stående för att ni lättare ska kunna se skillnaden. Det jag har gjort är att jag har skrubbat glaset med tandkräm. Först klickade jag ut lite tandkräm på ugnsluckan och smetade ut den med en fuktig kökssvamp (bild på kökssvamp här)  sedan gnodde jag runt tandkrämen med kökssvampen. Blötte svampen lite emellanåt och tog lite mer tandkräm när det behövdes. Det funkade hur bra som helst. Det var några små prickar som var lite envisa, de skarpade jag försiktigt bort med en degskrapa utan att repa glaset.

tisdag 21 april 2015

Två damer som inspirerar mig

Go kväll på er allihop. Imorgon ska jag och Ludwig hitta på något som åtminstonde jag tycker ska bli spännande, kanske tycker Ludwig det med :) Det är nämligen ett städtest på gång. Jag har blivit allt mer intresserad av smarta och miljövänliga städtips. Helt onödigt att använda starka kemikalier när det inte behövs, eller hur? Det har ju gått lite olika städprogram på tv:n och ibland kommer det olika tips på Nyhetsmorgon på tv4. Jag är så inspirerad av Marlene och Marie-Louise, de är verkligen så duktiga och inspirerar mig mycket. Hoppas på att få se dem i något program snart igen. 
Imorgon ska jag testa något som jag snappade upp för ett tag sedan, det är ett riktigt smutsigt skämsobjekt som ska bli fint. Det ska bli så skönt att äntligen få det här lilla projektet gjort. Nu håller jag tummarna för att det blir bra fotoljus imorgon också så att jag kan visa en före och efterbild på mitt lilla städprojekt, det är inte helt lättfotat så jag har ingen aning om hur bilden kommer bli. Men viktigast blir att resultatet syns tänker jag. Jag återkommer imorgon igen. Hoppas att vi ses då.
Resultatet finns nu HÄR >>

En bild på grönsaker och ett tips

Ja det blev en bild på grönsaker fast egentligen skulle detta inlägget handla om vitkål. Bilden på den bleka kålen blev lite roligare när färgglada grönsakskompisar fick göra vitkålen sällskap, därför fick de också vara med på bilden :)
Jag använder ofta kål som tillbehör till olika maträtter. När vi gör potatis och köttfärsbiffar eller köttfärslimpa med brunsås så brukar vi nästan alltid äta rå riven vitkål till. Det är så gott. Och mättar väldigt bra. Till festligare maträtter gör jag ofta riven vitkål som jag smaksätter med färdig kryddmix, smakar ungefär som pizzasallad. Läs mer HÄR >> När jag vill ha ett krämig tillbehör så brukar jag göra coleslaw med rivet äpple i. Det är också gott och mättar väldigt bra. Iblanda hoppar jag över ris, pasta eller potatis och bara äter colslaw med till exempel grillad kyckling eller något annat kött. Perfekt att ta med på utflykten också. Recept HÄR >>
Mitt tips som jag tänkte dela med mig av är det enkla sättet att få alldeles lagom tjocka vitkålsstrimlor. Jag använder alltid osthyvel när jag strimlar vitkål. 
Det är det perfekta redskapet när man ska strimla vitkål tycker jag. Det blir alltid alldeles perfekt tjocka strimlor. Och snabbt och lätt går det att strimla kålen på det sättet. Och det gillar jag.

måndag 20 april 2015

Recept - Falukorv i tomatsås med curry och vitlök

Recept - Falukorv i tomatsås med curry och vitlök - Smidig och god vardagsrätt (4-5 port)

600 g falukorv
Köp en falukorv som är god att äta även rå, då är det bra kvalitet.
1 pressad vitlöksklyfta
1 brk krossade tomater, tex denna >>
2 dl creme fraiche, 34%
2 tsk sambal oelek
1 tsk curry
Salt/vitpeppar/strösocker
1-2 dl riven ost

Blanda vitlök, tomatkross, creme fraiche, sambal oelek och curry.
Smaka av med salt/peppar och en gnutta socker.
Häll tomatsåsen i en ugnsfast form.

Skiva falukorven och fördela över såsen. Strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 225° i ca 25-30 min.

Servera med kokt ris (tex. jasminris) och ångkokt broccoli >>
______________________________________________________
________________________________________________________________________________

Citron till ett nytt recept på glasstårta

Hej på er allihop. Ny vecka som startar på bästa sätt med strålande sol, kan ju inte bli bättre :) Även i helgen som varit har vi haft fint väder och jag har kunnat sitta ute och klura på nya recept. Jag har försökt utgå så mycket som möjligt från det som finns hemma, lite som här är ditt kylskåp kan man säga. I kylen fanns det citroner och lite olika mejerivaror bland annat grädde. Jag försöker alltid att se till att vi har grädde eller creme fraiche hemma, med det i kylen kan man alltid få ihop något gott. Ägg är också en produkt som alltid finns hemma, bra till så mycket. Med det jag har hemma ska jag under veckan försöka göra en citronglasstårta. Det enda jag ska komplettera med är en färdigköpt marängbotten. Jag har ju gjort två glasstårtor/cheesecake innan med köpt marängbotten och det är så gott tycker jag så nu hoppas jag att jag lyckas lika bra med den här varianten. Om inte får jag återkomma i ett inlägg och berätta att jag misslyckades. Annars dyker receptet upp under veckan som jag har planerat.
Cheesecake på köpt marängbotten hittar du HÄR >>
Daimglasstårta på köpt marängbotten hittar du HÄR >>

lördag 18 april 2015

Tips från köket - En smart grej

Jag bor ju inte så långt från Jönköping, som jag berättade i ett tidigare inlägg. Idag var jag på A6 som är Jönköpings stora shoppingcentrum, egentligen i ett helt annat ärende än det jag tipsar om nu. Vi skulle in på Jula och köpa spännband för att säkra upp veden ute på gården. Vi värmer upp huset med ved. Inne på Jula sprang jag på denna smarta grej. Jag hade någon gång för länge sedan sett den på tv och även blivit tipsad av min mamma. Hon har en och är nöjd. Jag planerade inte alls att köpa en, jag tyckte rent av att det var en onödig grej som bara tar plats. Inget jag behövde. Nu fanns den i alla fall till kampanjpris, minns inte exakt men en bit under hundralappen. Jag slog till, alltid kunde den väl vara bra till något...
Och åh vad bra den var!! Supersmidig! Nu undrar jag varför jag inte köpt en sådan här tidigare. Att fylla behållaren med skivad gurka och cocktailtomater som ni ser på bilden, tog mig mindre än 1 minut att göra. Barnen tyckte också att det var jätteroligt att använda den. Så det här får bli ett tips från mig till er så här på lördagskvällen. Kram på er ♥

Fler tips från köket hittar du HÄR >>

fredag 17 april 2015

Potatisbakelser

Potatisbakelser - Festliga och goda - Passar till grillat/stekt kött/fågel
Detta recept ger 12 st potatisbakelser

1 kg skalad potatis
1 ägg
2 dl vispgrädde
200 g riven ost, mild eller stark efter tycke
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

Riv potatisen fint och pressa med händerna ur vätskan. Viktigt!
Vispa ihop ägg och grädde. Rör i ost, potatis och salt/peppar.

Ställ 12 st muffinsformar i muffinsplåt. 
Fördela blandningen i formarna. Tillaga i ugnen i 150° i 1 timme

Låt svalna tills du kan ta loss formen från potatisbakelsen.
(ställ i kylen om du vill skynda på detta momentet, hit går även bra att förbereda)

Placera ut potatisbakelserna upp och ner på en ugnsplåt. se bild!
Grädda klart bakelserna i ugnen i 225° i 10-15 min.

Servera dem med den platta sidan uppåt, se bild!
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________

torsdag 16 april 2015

Skala potatis är tråkigt och nytt recept på gång

Idag lyfter jag fram det här tipset än en gång här på bloggen. Att skala potatisen dagen innan man kokar den gör så mycket för att matlagningen ska bli mer rolig och effektiv. Jag tycker verkligen att det är vråltråkigt att skala potatis. Att då börja matlagningen med att skala potatis till en familj med sju personer som vi är tar bort hela matlagningsglädjen för mig. Att istället ha färdigskalad potatis i kylen gör att jag kan lägga ner lite extra krut på det övriga som vi ska äta och det blir så mycket roligare. Det funkar hur bra som helst att låta den skalade potatisen ligga i kylen över natten tills middagen dagen efter. Självklart är det lika trist att skala potatis på kvällen men bra mycket roligare blir det dagen efter när man redan har det gjort. 
Med denna potatisbild tänkte jag även berätta att det är ett nytt potatisrecept på väg in här i bloggen. Idag ska göra smakskiga potatisbakelser, perfekt att servera till grillat till exempel. Även när man gör annat än kokar potatisen kan man ju skala den i förväg om man vill bara man låter dem ligga täckta med vatten så att potatisen inte får ful färg.

onsdag 15 april 2015

Ta bort repor från tallrikarna

Go förmiddag :) Hoppas att ni har det bra trots regn och rusk, för jag gissar att det inte bara är här som vi har ett riktigt trist väder. Jag bor några mil utanför Jönköping och här är det grått på himlen och det regnar lite smått utanför fönstret. Ett riktigt inneväder.
Jag har äntligen tagit tag i ett mindre projekt, en sådan där grej som man borde göra men som aldrig blir av. Vid min sida har jag en hjälpsam kille, det är Ludwig som är ledig från förskolan idag och då passar en sådan här grej perfekt att ta tag i :)
Våra tallrikar har blivit så fula, de är fullständigt täckta med bestickrepor. Det ser nästan ut som någon ritat med en blyertspenna på dem. Hur trist som helst.
Nu har jag testat att skrubba dem med bakpulver. Jag blandade bakpulver med lite vatten så det blev som en gegamoja. Svårt att förklara men mycket bakpulver och lite vatten tog jag, inga exakta mått. Sedan gnuggade jag runt gegamojan på tallrikarna med den grova sidan av en kökssvamp. Ludwig fick testa lite också som ni ser på vänster sida i kollaget. Det funkade förvånansvärt bra måste jag säga. Jag testade även att gnugga med lite salt på samma sätt, det fungerade också bra. 
De allra djupaste märkena har jag inte fått bort men tallrikarna är nu tusen gånger finare än förut så det här tycker jag absolut att ni kan testa om ni också har bestickrepor på något porslin. Fyll gärna på med fler tips om det är någon av er som har något knep på hur man kan få bort repor på tallrikarna. Jag tar gärna del av era erfarenheter och tips, och säkert gör mina läsare det också.
Fler husmorstips hittar du HÄR >>

måndag 13 april 2015

Biffar i sås

Biffar i sås. Idag har jag exprimenterat lite och resultatet blev så gott!! Åh vad nöjd jag är. God sås och goda biffar och så klyftpotatis till det. Väl festligt för att vara en måndag kanske men bloggar man om mat så spelar ju inte det någon roll :) Jag har fått lite frågor och önskemål om att visa mer inredning här på bloggen som jag gjorde tidigare. Inredning är jätteroligt men att ta fram nya recept är ännu roligare och som bloggen ser ut idag känner jag bara glädje med den, vilket jag inte gjorde tidigare läs här >>
Så bloggen kommer precis som den gjort senaste tiden fortsätta vara en matblogg eller bakblogg eller vad man ska kalla den, receptblogg kanske. Det känns som att ni läsare gillar recepten och det gör mig tusen gånger gladare än om ni tycker att jag har en fin lampa eller garderob. Recepten och bilderna lägger jag ner massor av arbete på och att ni sedan testar att laga och baka efter dem är nog den finaste komplimangen man kan få. Ett riktigt härligt kvitto på många timmars arbete. Inredning kommer att dyka upp på bloggen lite då och då men mest för att göra bloggen mer personlig och för att ni ska känna er välkomna in till mitt hem och mitt liv. 
Receptet på biffar i sås kommer som alla mina recept att läggas upp i ett separat blogginlägg utan onödig text. Vi ses snart igen.

söndag 12 april 2015

Kalljäst bröd

Kalljäst bröd hur fantastiskt är inte det!! Degen arbetas ihop på kvällen och på morgonen gräddar man det. Eftersom arbetsmomenten delas upp på två dagar upplevs det som att det knappt är något arbete alls. Fast egentligen är det lika mycket arbete som när man bakar bröd på vanligt vis. Men den lååånga nattpausen man får när brödet jäser är ju inte särskilt ansträngande och när man är så nära nygräddade bullar när man vaknar på morgonen går det enkelt att göra sista arbetsmomentet. Det tycker i alla fall jag. 
Bullarna på bilden har under natten kalljäst i våran kyl och strax innan frukosten plockade jag ut dem ur ugnen. Nygräddade och fina :) Godast blir dem om de få vila några minuter innan man äter dem, medan man dukar bordet till exempel. Jäsningstiden under natten är inte petnoga. Jag brukar arbeta ihop degen någon gång under kvällen när tid finns och sedan gräddar jag dem på morgonen när vi vaknar dagen efter. Denna gången använde jag sesamfrön på toppen istället för vallmofrö, lika gott vilket som, man tar det som finns hemma. 
RECEPT HÄR >>

lördag 11 april 2015

Kaninmys denna härliga vårdag

Har jag presenterat våra två kaniner för er? Det här är Kid (till vänster) och Ronja (till höger) Sötnötarna har idag varit ute och solat sig och grävt och bökat runt lite i landen. Och ätit gräs med så klart. Våra kaniner bor ute året runt. På grund av att en av våra tjejer är allergisk mot kaniner så har vi valt att göra så och det funkar jättebra. Håller man bara kaninerna ute hela tiden så anpassar sig deras päls efter årstiderna. Tar man däremot in kaninerna på vintern så fäller de vinterpälsen och då kan de inte flytta ut förren till våren igen. Annars fryser de ihjäl.
Nu ska jag ut och fortsätta gosa med kaninerna och passa på att sola lite samtigt. Hoppas att ni får en lika fin vårdag idag som jag har.

fredag 10 april 2015

Pasta med ost och skinksås

Pasta med ost och skinksås (detta recept ger ca 6 port)

0,5 dl vetemjöl
2+5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
400 g kassler eller rökt skinka
3-4 dl riven ost
Salt/svartpeppar
Fint riven muskotnöt/vitlökspulver

Vispa i en skål ihop vetemjöl och 2 dl mjölk till en slät redning.

Koka under omrörning upp 5 dl mjölk och grädden i en kastrull.
Vispa ner redningen med en fin stråle i den kokande gräddmjölken.
Sänk värmen och låt småputtra några minuter.

Tärna eller strimla kasslern eller skinkan. Lägg i såsen.
Låt småputtra några minuter till.

Drag kastrullen från värmen. Rör ner osten.
När osten smält. Smaka av med salt/peppar och ev. muskot/vitlökspulver

Servera med pasta och tex. ångkokt broccoli >>
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________

onsdag 8 april 2015

Mutti är min favorit

Mutti tomatprodukter är goda! Jag och mina påsklovslediga tjejer har idag gjort pizzabullar, som bas i tomtsåsen använde vi krossade tomater från märket Mutti som ni ser på bilden. Det här är den absolut bästa och mest smakrika sorten av de krossade tomaterna som jag har testat. Jag är osäker på hur utbudet ser ut i alla butiker, själv har jag köpt Muttis krossade tomater i trepack på Willys och City Gross men säkert finns de att få tag på i fler butiker. Om inte så kan ni ju alltid fråga, med tillräkligt stor efterfrågan brukar butikerna ta hem det kunderna vill ha. Det har vi alltid gjort i de butiker jag arbetat i. Alla handlare vill ju ha nöjda kunder :)
Så ett tips från mig till er, lägg några kronor extra på en tomatkross av god kvalité, det lönar sig. Mer smak för pengarna helt enkelt.

tisdag 7 april 2015

Snabba russinbullar - Saftigt bakpulverbröd

Snabba russinbullar - Saftigt och gott bakpulverbröd
Receptet ger 8 st russinbullar

Recept
4 dl rågsikt
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
1,5 dl filmjölk
1 dl russin

Gör så här:
Blanda rågsikt, bakpulver och salt
Arbeta med fingertopparna in smöret
Blanda i filmjölk och russin. Forma till 8 bullar

Grädda på pappersklädd plåt 
Mitt i ugnen i 250° i 10-12 min

____________________________________
_______________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>


För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

söndag 5 april 2015

Citron till laxen

Hej på er, hoppas att ni har en riktigt härlig påskhelg :) Jag och familjen har varit bortbjudna och fått njuta av att bli bjudna på mat av nära och kära ♥ därför har jag inte haft något nytt recept att tipsa er om och det blev några dagars tystnad här på bloggen. MEN bloggen och nya recept har snurrat i mitt huvud under dessa dagar och idag har jag testat fram ett nytt laxrecept. Whiii vad bra det blev! Den här laxrätten kommer jag att göra ofta för den är en riktig snabbvariant som samtidigt är god. Detta är en rätt man kan slänga ihop när man inte har tid eller ork att laga middag. Men ändå vill äta gott. Jag skulle uppskatta att rätten tar ca 10 minuter att göra. Och det gillar jag :) Nu ska jag skriva ner receptet och imorgon jobbar jag med bilderna och publicerar inlägget här på bloggen. Hoppas att vi ses imorgon igen.
Nu finns recept på laxpasta med citronsmak HÄR >>

torsdag 2 april 2015

Jappmousse

Jappmousse - Helt fantastiskt underbart god - Ni måste testa!
( Receptet ger 6-8 port. beroende på hur stora portioner man gör ) X-tra bild HÄR >>

Recept
175 g mörk choklad
2 st dubbeljapp, á 60 g
4 äggulor
3 msk strösocker
4 dl vispgrädde

Gör så här:
Dela choklad och japp i bitar. Smält över vattenbad
Vispa äggulor och strösocker fluffigt
Blanda med chokladsmeten. Låt svalna i rumstemperatur.

Vispa grädden ganska hårt
Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten. Blanda väl.
Vänd ner resten av grädden. Blanda lite slarvigt (marmorera)

Fördela ut jappmousse i portionsskålar 6-8 st
Låt stelna i kylen i 1 timme eller längre, tex över natten.

Dekorera med tex. vispad grädde och hackad choklad

_______________________________________
___________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

onsdag 1 april 2015

Dessert med choklad

Tack för era goda tips som jag fick efter gårdagens inlägg >> Jag blev sugen på att testa precis allt så alla tips sparas. Ett tips kommer jag att testa redan idag. Anna skickade ett mail till mig med receptet på en god mousse.
Moussen är gjord på JAPP!! Kan det bli annat än gott :D Detta ska jag och Ludwig testa att göra idag. Källan till receptet är ICA >> I originalreceptet ska det vara mörk blockchoklad men jag kommer att använda vanlig mörk choklad istället. Som man hittar i godishyllan i butiken. Det går säkert lika bra. Tack än en gång Anna, det här kommer bli perfekt att fira in påskhelgen med.