torsdag 31 oktober 2013

Trevlig helg

Det blir sååå bra!!! Vilken lyx det är att få hem riktigt bra hantverkare som fixar det precis så som man vill ha det. Jag är verkligen så nöjd. Nu är det bara för oss att arbeta vidare med projektet. Och därför kommer jag redan ikväll att önska er en TREVLIG HELG för imorgon och resten av helgen kommer det att bli husfix för hela slanten och vi ses nästa vecka.

Fin text på griffeltavlan


Idag blir det inget bakande eller knappt någon matlagning heller faktiskt här hemma, vi har äntligen fått hit rörmokaren efter att ha väntat vääääldigt länge på honom. Vi ska flytta och plocka bort några element här hemma. I hallen ska vi platsbygga en garderob och där den ska byggas hänger det då ett element väldigt mycket i vägen så det måste flyttas, jag tror att det kommer bli riktigt bra. Det andra elementet som ska plockas bort sitter i matsalen, där ska till våren en vacker glasad altandörr monteras dit. Känns så himla skönt att projektet dragit igång, utan rörmokaren har vi liksom inte kunnat påbörja något innan..

Griffeltavlan på bilden sitter utanför vårat sovrum och igår hade barnen skrivit så fint på den,"Här bor barnens söta mamma och pappa och gulliga Ludwig" Visst var det fint ♥

onsdag 30 oktober 2013

Krämig räktoast - Lättlagat

Varma och krämiga räktoast med knaprig yta - Receptet ger 6 st toast
12 skivor formfranska

Fyllning
1 dl räkor i lake
 1 dl vit sparris i bitar
(färdiga bitar finns på konserv)
200 g philadelphiaost
2 dl riven lagrad ost
½ dl hackad dill
1 msk pressad citron
(salt och vitpeppar, smör till stekning)

Gör så här:
Låt spadet från räkorna och sparrisen rinna av.
Blanda samtliga ingredienser till fyllningen.
Smaka av med salt och vitpeppar.

Fördela räkröran på 6 st skivor formfranska.
Lägg de andra brödskivorna över.

Stek toasten i smör i stekpanna tills den fått fin färg.
Lägg i en klick smör igen.
Vänd därefter och stek lika länge på andra sidan.
_______________________________________
Fler recept på toast / varma smörgåstårtor HÄR >>
______________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

tisdag 29 oktober 2013

Nöjd liten räkälskande kille


Det var första gången som Ludwig smakade på räktoast och oj vad gott han tyckte att det var!! Våran lille kille har verkligen fått smak på räkor, det är det första han pillar ut för att kunna käka upp så fort som möjligt när han blir bjuden på en räkrätt. Jag har faktiskt inget minne av att någon av de andra barnen i den åldern var så tokiga i just räkor, hur är det med era småttingar? Vad gillar de bäst?

Vi lagar räktoast

Här har barnen höstlovsledigt, så skönt, inga tider att passa och sovmorgon varje dag. Och bra hjälp i köket :) Idag lagar vi goda räktoast som vi ska steka i stekpanna och som vanligt lägger jag in receptet i ett separat inlägg. Perfekt för er som vill skriva ut recepten och inte vill ha med en massa övrig text. 

måndag 28 oktober 2013

Makaronipudding

Makaronipudding - Enkelt och gott
Perfekt att tillaga av kokta makaroner som blivit över efter gårdagens middag till exempel.

Ingredienser:
4 dl makaroner, 
Använd makaroner med koktid 7 -8 min, tex Idealmakaroner
Valfri mängd korv
(tex tärnad falukorv eller skivad gillkorv alt. wienerkorv)
Grillkrydda

Äggstanning:
3 st ägg
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Toppa med valfri mängd hyvlad eller riven ost, gärna lagrad

Koka makaronerna och skiva korven.
(har du kokta makaronrester i kylen kan du använda det)
Stek korven i en klick smör och vänd runt i lite grillkrydda.

Vispa ihop ägg, mjölk, vispgrädde, salt och svartpeppar.
Blanda ihop makaronerna med korven i en smord ugnsfast form.
Häll över äggstanningen och täck makaronipuddingen med ost.

Tillaga mitt i ugnen i 200° tills äggstanningen stannat, ca 40 min.

Servera med tex hemgjord pizzasallad (RECEPT HÄR >>)
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________

söndag 27 oktober 2013

Söndagsmiddagen


Idag blev det fläskfilé till Söndagsmiddagen :) Superdupergott och hela familjen hjälptes åt att laga den, det gillar jag! Bilden visar en del av förberedelserna som jag gjorde redan på morgonen idag. Vi fick inte tag på några röda cocktailtomater så det fick bli gula istället, lika gott det och kul med lite variation. Hur hela rätten blev får ni se i nästa inlägg och då ska ni så klart få receptet också. Jag önskar er alla en riktigt fin söndagskväll ♥ Kram!

lördag 26 oktober 2013

Recept - Citronpaj med Marängtäcke

Recept - Citronpaj med marängtäcke
Det här är en gammal goding som jag gjort många gånger.
Perfekt som en härligt syrlig efterrätt, eller till kaffet!

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten

Arbeta ihop samtliga ingredienser till en pajdeg.
Tryck ut degen i en pajform, 25 cmØ
Låt stå i kylen i 15 min.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225° i 15 min.
______________________________________________________
Citronfyllningen:
3 dl vatten
1,5 dl strösocker
4 msk maizena
Saft och skal av 1 ½ citroner
3 äggulor
2 msk smör

Blanda vatten, strösocker, maizena och citronsaft i en kastrull.
Koka upp under omrörning och dra sedan kastrullen åt sidan.

Rör ner äggulorna i krämen och låt sjuda under omrörning.
Blanda i rivet citronskal och smör.
Låt svalna.
______________________________________________________
Marängtäcket:
3 äggvitor
½ dl strösocker

Vispa vitorna till ett hårt skum.
Tillsätt strösocker och fortsätt vispa smeten rejält tjockt.
______________________________________________________
Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet.
Bred ut marängen över krämen.

Grädda pajen mitt i ugnen i 175° i 10-15 min
(Tills marängen har fått fin färg)
_________________________________________________________________________________
______________________________________________________

fredag 25 oktober 2013

170 gillare!

Den 31 Augusti 2013 var jag överlycklig över att 100 (!) personer valt att följa Madame Edith på facebook. Idag kan jag hälsa följare nummer 170 välkommen!!! Detta är inte klokt och det är JÄTTESTORT för mig. Vill du också gå med i min facebooksida så hittar du den här. Välkommen!

torsdag 24 oktober 2013

Tacopaj

En riktigt krämig och smaskig tacopaj som du gör så stark som du själv vill ha den.

Steg 1, Pajdeg
150 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Gör så här:
Arbeta ihop samtliga ingredienser.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga
Låt vila i kylen i 30 min.
_______________________________________
Steg 2, Fyllning
500 g blandfärs eller nötfärs
1 påse tacokrydda, 40 g
1 dl vatten
4 dl creme fraiche 34%
3-4 tsk sambal oelek
Tomater
Riven ost

Gör så här:
Bryn färsen och krydda med tacokrydda
Häll på vatten. Låt stå på svag värme i ca 5 min.

Blanda creme fraiche och sambal oelek.
(jag brukar ta ca 4 tsk sambal oelek, vill du ha en mildare paj tar du mindre)
Fyll pajskalet med tacofärs.
Häll den smaksatta creme fraichen över.
Lägg på skivade tomater. Strö över riven ost.
(valfri mängd tomater och ost)

Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min.

Servera med tacochips, gräddfil och pizzasallad.

Recept på en lättlagad pizzasallad hittar du här.
_________________________________________________________________
_________________________________________________________

onsdag 23 oktober 2013

En tacopaj på gräddning


Jag sitter här med världens duktigaste kille bredvid mig. Idag har Melwin som är familjens största kille varit på BVC-besök och fått skolsprutan! Det gick så bra och han var så duktig, mammas stora pojke. Som belöning fick han bestämma vad vi skulle äta till middag idag.
Det blev tacopaj, en riktig favorit här hemma. Så just nu står det en god och krämig köttfärspaj med tacosmak på gräddning i ugnen, till det blir det tortillachips, gräddfil och en god sallad.

Visst låter det gott! Receptet hittar ni på bloggen imorgon.

tisdag 22 oktober 2013

Kolasnittar med Choklad

Sega och goda kolasnittar med ringlad choklad - Lättbakat

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 msk sirap
50 g mjölkchoklad

Vispa med elvisp ihop smör och strösocker.
Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver
och rör ner det i smörblandningen.
Rör därefter ner sirapen.

Arbeta ihop till en deg.
Dela degen i tre bitar och rulla ut till fingertjocka längder.
Platta till längderna lite med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen i 175° i 10 min.

Smält mjölkchokladen i vattenbad.

Ringla den smälta chokladen över kakorna.

När chokladen stelnat skär du kakan i snittar.
_____________________________________________________


_____________________________________________________

RicekrispiesKaka doppad i choklad

Ricekrispieskaka - Mumsfilibabba
De här sega och goda ricekrispieskakorna skulle man lika gärna kunna kalla för godis.
Ibland gör vi dem till jul men de passar lika bra till kaffet, barnkalaset eller när som helst :)

3 msk smör
250 g marshmallows
7 dl ricekrispies
100 g mjölkchoklad

Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt marshmallows och låt smälta under omrörning.
Blanda i ricekrispies.

Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper.
Lägg ett nytt bakplåtspapper över och tryck ihop till den tjocklek du önskar.
Låt kakan stelna i kylskåp.

När kakan stelnat skär du den i bitar.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Doppa bitarna i den smälta chokladen.

Låt stelna i kylskåp.

(Kakan kallas även för Ricekrispies Treat och används ofta vid skulptering av tårtor)
_________________________________________________________________________________
______________________________________________________

måndag 21 oktober 2013

Bananmuffins med choklad - Lättbakat

Jag har använt mig av mitt populära recept av lättbakade bananmuffins och rört ner lite mjölkchoklad i smeten.
Det blev smaskigt värre, eller som barnen sa herrejösses så gott!

 1 mogen banan
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
100 g smält smör
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g hackad mjölkchoklad

Mosa bananen med sockret.
Tillsätt vetemjöl, smält smör, ägg, vaniljsocker och bakpulver.
Vispa ihop med elvisp.

Rör ner den hackade chokladen.
(vill du inte att chokladen ska sjunka i muffinsen måste du finhacka chokladen,
själv tycker jag att det är gott med stora bitar)

Ställ ut 12 st muffinsformar i en muffinsplåt.
Fördela smeten i formarna.
(har du ingen muffinsplåt kan det fungera med dubbla formar)

Grädda långt ner i ugnen i 220° i ca 15 min.


En annan muffins med en liten chokladöverraskning i är Dumlemuffins med strössel.
Mycket goda och receptet på dem hittar du HÄR >>.
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________

söndag 20 oktober 2013

Lustiga mail

Nä nu måste jag fråga om det bara är jag som blir bombaderad med utländska mail som slutar med here is my website: och därefter kommer det en länk. Det står att anonym har lämnat en kommentar i bloggen men meddelandet syns bara i mailet. Känner ni igen detta?

Tre goda kakor med choklad


Hoppas att ni alla har en riktigt bra helg! Nästa vecka kommer jag att bjuda er på tre riktigt goda kakor. Alla under temat choklad, jag älskar choklad och det här är tre av mina favoriter. Recepten kommer i separata inlägg. Så håll utkik om du är lika tokig i choklad som jag!

Och till er som är med i facebookgruppen, ni får en länk på facebook till det aktuella inlägget direkt efter jag uppdaterat bloggen.

lördag 19 oktober 2013

Världens godaste pizza med fläskfilé, mozzarella och bearnaise

En riktigt god pizzadeg med durumvetemjöl hittar du här.
Tomatsås:
1 brk hela skalade tomater, 400 g
3 msk tomatpure
2 msk oregano
1 vitlöksklyfta
Mixa samman alla ingredienser.
Smaka av med salt, svartpeppar och en nypa strösocker. 
(Räcker till 2 st ugnsplåtsstora pizzor)

Kavla ut pizzadegen tunt på bakplåtspappersklädd plåt. 
Vik upp kanterna lite.
(OBS! Mitt recept på pizzadeg räcker till 2 st ugnsplåtsstora pizzor!)

Fyllning alternativ 1:
Fläskfilé, mozzarella och bearnaise
Tomatsås
250 g riven ost
250 g riven mozzarella
Skivad fläskfilé
Skivade färska tomater
Strimlad röd paprika
Skivade färska champinjoner
Oregano
Bearnaisesås

Bryn fläskfilén så att den får fin färg.
Krydda med salt och vitpeppar.
Bred ut tomatsåsen över den utkavlade pizzadegen.
Strö ut riven ost.

Lägg på fläskfilén, färska tomater, paprika och champinjoner.
(Mängd efter eget tycke och smak)
Strö på lite oregano.
Och överst strör du på den rivna mozzarellan.

Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 15 min.
(Tills pizzan fått fin färg)
När pizzan är klar toppar du den med bearneisesås.
______________________________________________________
Fyllning 2:
Hawaiipizza
Tomatsås
400 g riven ost
Strimlad/skivad rökt skinka
Ananas, färsk eller konserv
oregano

Bred ut tomatsåsen över den utkavlade pizzadegen.
Strö över hälften av den rivna osten.
Lägg på valfri mängd skinka och ananas.
Strö över lite oregano.
Överst strör du ut resten av den rivna osten.

Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 15 min. 
Denna pizzan finns på bild tillsammans med pizzadegen.

(På bilden finns det även lite fläskfilé med på hawaiipizzan efter barnens önskemål)

Tips på en riktigt god pizzasallad hittar du här.
______________________________________________________
Fler recept med fläskfilé hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________

fredag 18 oktober 2013

Pizzadeg - God med durumvetemjöl

Supergod pizzadeg med durumvetemjöl.
Degen räcker till 2st ugnsplåtsstora pizzor.

25 g jäst
2 dl vatten
1 msk honung
1 tsk salt
2 msk olivolja
2,5 dl vetemjöl special
3 dl durumvetemjöl

Värm vattnet till fingervarmt =37°
Rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt honung, salt och olivolja.
Häll till sist i de båda mjölsorterna.
Arbeta degen i några minuter.

Låt jäsa i bunken under bakduk i 45 min.

Kavla ut degen tunt på två bakplåtspappersklädda ugnsplåtar.
Lägg på valfri fyllning.

Grädda i 250° tills pizzan fått fin färg i ca 15 min.

Två förslag på fyllningar hittar du här!
______________________________________________________
Kategorin brödrecept hittar du HÄR >>

Snart blir det fredagsmys..


Här hemma förbereder vi fredagsmyset.
Pizzakväll!!!

Receptet på våra goda pizzor hittar du på bloggen imorgon.

Pizzasallad - Lätt som en plätt!

(Kryddblandningen heter Italiensk dressingmix)

Ikväll blir det hembakad pizza till fredagsmyset och då vill man ju så klart ha en god pizzasallad till. Visst kan man salta ur vitkålen och blanda i vinäger om man vill men jag brukar använda mig av ett enklare sätt. Färdig kryddblandning.

Jag strimlar vitkålen tunt med osthyvel, sedan smakar jag av med Italiensk kryddblandning, se bilden! Därefter blandar jag i matolja och vatten och blandar runt. Till ett vitkålshuvud som ger cirka 2 liter riven vitkål använder jag 3 påsar kryddblandning, 1 dl matolja och ½ dl vatten.
Låt stå i kylskåpet ett tag innan servering!

Jag får ofta höra att salladen är god och nu har jag avslöjat mitt lilla knep för er :)


onsdag 16 oktober 2013

Lättbakat med barnen

Hej hopp alla goa läsare :) Idag bakade jag och barnen en havretosca som blev jättegod. 
Snabbt ihopvispad och smidig att grädda i långpanna. Först höll det på att bli pannkaka av hela kakan när jag upptäckte att sirapen var slut!! Utan sirap, ingen toscasmet men som tur var hoppade min mamma in och räddade kakan med några matskedar sirap. Bra att ha nära och kära som inte bor allt för långt bort.. Tack mamma!
Så till er som vill baka en god kaka som räcker till många utan att krångla till det, 
testa havretoscan. Jag lovar att du kommer att få nöjda gäster!

Havretosca - Lättbakat

Receptet på havretosca är uppdaterat med ny bild

KLICKA HÄR >>

Smet:
150 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Toscasmet:
150 g smör
2 dl strösocker
6 msk sirap
3 dl havregyn

Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under omrörning tills smöret smält.
__________________________________________
Smeten:
Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Rör sist i det smälta smöret och mjölken.

Häll ut smeten på pappersklädd djup ugnsplåt. Ca 35X42 cm.
Grädda mitt i ugnen 175° i 20 min.

Tag ut plåten och bred ut toscasmeten över kakan
Ställ in kakan i ugnen igen.
Grädda i 175° i 10 min.

Skär kakan i rutor.
_________________________________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR
________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

Perfekta kuddar på REA




Kommer ni ihåg byrån som jag målade för ett tag sedan, plötsligt började det flytta in leksaker i lådorna och eftersom vi behövde mer leksaksförvaing på undervåningen så fick leksakerna stanna kvar. Byrån har flyttat in till vardagsrummet istället. Det blev faktiskt riktigt bra med en liten färgklick där inne och turligt nog hittade jag matchande kuddar på HM-home som passar perfekt in i samma färgskala. På översta bilden ser ni fram och baksidan av kuddarna, jag gissar att dem ingick i deras vårkollektion för nu reas de ut för bara några tior. 
Perfekt för mig som var ute efter just den färgen :)
Jag känner mig väldans nöjd!

tisdag 15 oktober 2013

Scones med ost

Saftiga och jättegoda scones med ost i degen - En stor favorit!
Toppa dessa scones med ägg och sesamfrön eller vallmofrön

Recept
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g smör
2 dl riven ost
2 dl mjölk

Gör så här:
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt
Arbeta in smöret med fingertopparna
Rör i ost och mjölk till en kladdig deg

Klicka ut 4 runda brödkakor på en plåt Ø 12 cm
Snitta ett kors i varje brödkaka

Pensla med uppvispat ägg. Strö över frön

Grädda mitt i ugnen i 200° i 20 min

____________________________________
Fler recept på bakpulverbröd hittar du HÄR
Fler recept på smaksatt bröd hittar du HÄR
________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

Smoothie - Blåbär och Broccoli

Ger ca 1 liter färdig smoothie.

½ liter naturell yoghurt 3 %
2 st bananer
2 dl blåbär
4-5 små broccolibuketter
3 msk vispgrädde

Mixa samtliga ingredienser till en slät smoothie.

Perfekt start på dagen med ett rikt innehåll av både 
vitaminer och antioxidanter.

Få barnen att äta broccoli

I nästa inlägg tänkte jag visa hur man på ett enkelt sätt får de mest kräsna barnen att äta broccoli. Broccoli är en av de mest nyttiga grönsakerna som finns, den är full med c-vitaminer och andra viktiga vitaminer och mycket rik på antioxidanter. Broccoli kan hjälpa till att skydda oss mot många sjukdomar som högt blodtryck, typ 2 diabetes och till och med cancer. 
Jag tycker verkligen att broccoli är nummer ett i grönsaksdisken. Både god, nyttig och vacker
.
Förra veckan gjorde jag ju en skinkpaj med broccoli, receptet på den hittar ni här
Mitt goda "barnvänliga" recept som jag nämnde i början av texten kommer i nästa inlägg.

måndag 14 oktober 2013

Facebookgruppen växer

Nu är jag så glad så jag var bara tvungen att slänga in ett litet blogginlägg trots att bloggen alldeles nyss uppdaterades.. Kommer ni ihåg när Madame Ediths facebooksida passerade 
100 gillare,  jag såg precis att vi nu har blivit en grupp på 151 personer!! 
Inte klokt vad roligt och 51 nya "gillare" på så kort tid! 

Stort tack till alla ni som följer mig på facebook och 
varmt väkommen att gilla min facebooksida du också :)

Kalljäst Brödkrans

Kalljäst bröd - Låt degen jäsa i kylen över natten.

5 dl kallt vatten
25 g jäst
1 msk matolja
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
ca 11 dl vetemjöl

På kvällen:
Rör ut jästen i lite vatten.
Tillsätt samtliga ingredienser och arbeta ihop till en deg.
Slå plast över degbunken och låt degen vila i kylskåp över natten.

På morgonen:
Dela degen i två delar.
Tryck eller kavla på mjölat bakbord ut 
2 st rektanglar av degen. 
(Ca 40x20 cm styck)

Rulla ihop bröden som du rullar ihop en rulltårta.
Forma till 2 st kransar.
Grädda kransarna på en ugnsplåt.
Mitt i ugnen 275° i 10 min.

Stäng därefter av ugnen.
Tag ut bröden och pensla dem med vatten.

Ställ in bröden i den avstängda ugnen och låt 
grädda färdigt på eftervärme i 30 min.
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________

söndag 13 oktober 2013

Underbart god cheesecake

Hej på er denna sena söndagskväll :) I lördags fikade vi den supergoda cheesecaken som ni hittar i föregående inlägg, det var första gången men ABSOLUT INTE sista gången som jag bakade den. Alltså gud vad god den var och vad snabbt den tog slut här hemma, vi hade två fikagäster på besök och båda tyckte också att den var jättegod. Jag har redan nu planerat att detta ska vara kakan som jag ska bjuda på under uppesittarkvällen 23 dec. Då brukar vi och resten av familjen samlas hemma hos oss vaka in julafton. 
Just då kommer cheesecaken att passa perfekt tillsammans med lite julgodis, pepparkakor och ett underbart julkaffe och det bästa av allt är att jag kan förbereda den redan den 22 dec istället för att behöva stressa in i det sista. Det gillar jag!

lördag 12 oktober 2013

Lyxig Cheesecake - Choklad

Förbered kakan ca 7 timmar innan servering.
Fungerar också bra att förbereda dagen innan.
_________________________________________________________________________________
Botten:
50 g smör
3/4 pkt digestivekex
3 ägg
200 g philadephiaost
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Smält smöret.
Smula eller mixa digestivekexen och blanda dem med smöret.
Tryck ut kexblandningen i en springform Ø 25cm

Separera äggulorna och äggvitorna i två olika bunkar.
Vispa för hand ihop äggulorna med philadelphiaost,
strösocker och vaniljsocker.

Vispa grädden tjockt.
Vänd ner grädden i philadelphiasmeten.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
(när du kan vända bunken upp och ner och skummet stannar kvar i bunken är det klart)
Vänd även ner äggvitorna i philadelphiasmeten.
Riv mjölkhokladen och rör också ner 
den i philadelphiasmeten.

Bred ut blandningen över digestivekexbotten.
Täck över plastfolie och ställ in i frysen.
______________________________________________________
Chokladtryffel:
200 g mjölkchoklad
1,5 dl vispgrädde
3 msk smör

Bryt chokladen i bitar.
Låt vispgrädden och smöret bli riktigt varmt i en kastrull.
(Rör hela tiden så att det inte bränns.)
Häll den heta gräddblandningen över chokladen.
Rör till en jämn chokladsmet.
Låt svalna i kylskåp.
______________________________________________________

När chokladsmeten svalnat breder du ut den över kakan.
Täck över plastfolie och ställ kakan i frysen i minst 6 timmar.
(kakan kan gärna stå i frysen längre, tex över natten)

Ta fram cheesecaken ca 20 min innan servering!
______________________________________________________
Fler recept på cheesecake hittar du HÄR
Fler recept med choklad hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
Alla mina matrecept på cheesecake hittar du HÄR >>

fredag 11 oktober 2013

Krämig ost och skinkpaj

Recept - ost och skinkpaj med broccoli
Det här är en paj som mina barn gärna hjälper till med.
De strimlar skinkan, delar broccoli och halverar cocktailtomater.
Smidigt och så mycket roligare när alla hjälps åt :)

150 g smör
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl lagrad riven ost

Arbeta ihop rumsvarmt smör, vetemjöl och riven ost.
Tryck ut degen i en pajform och förvara i kylskåp i 30 min.
______________________________________________________
Fyllning:
2 hg skinka
2 dl broccoli
(om du vill kan du koka broccolin lite i lättsaltat vatten, men det funkar att använda den rå också)
100 g naturell mjukost
4 dl lagrad riven ost
3 dl creme fraiche 34% fett
2 ägg
1 krm vitpeppar, ½ tsk salt
1 dl cocktailtomater

Strimla skinkan och dela färsk broccoli i små buketter.
Fördela därefter ut fyllningen i pajskalet.

Vispa ihop ägg, mjukost, creme fraiche, peppar och salt.
Blanda ner 3 dl riven ost.
Häll blandningen över fyllningen i pajskalet.

Fördela halverade cocktailtomater överst.
Strö över resten av den rivna osten.

Grädda mitt i ugnen 200 grader i 40 min.
Låt pajen vila lite innan servering.

Servera med en bit bröd och en god sallad!
_________________________________________________________________________________
Fler recept på matpajer hittar du HÄR
_____________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>