måndag 16 mars 2015

Laxfiléer med kräftostsås

Laxfiléer med smakrik kräftostsås - Gott till en enkel sallad eller servera med potatis, ris eller pasta
 ( detta recept ger ca 4 port )

4 st laxfiléer, á 125 g
Salt/vitpeppar
1 burk kräftstjärtar i lag
1 förp kräftost, á 200 g
2 dl creme fraiche, 34%
1 dl vispgrädde
1,5 msk hummerfond
2 tsk sambal oelek
0,5 dl hackad dill
1 ask cocktailtomater
Riven ost

Lägg laxfiléerna i ugnsfast form. Salta och peppra.
Strö över kräftstjärtar.
Blanda kräftost, creme fraiche, grädde, fond och sambal oelek.
Häll såsen över laxfiléerna.
Halvera cocktailtomaterna och strö dem över fisken.
Toppa med valfri mängd riven ost.

Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 25 min.
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________

2 kommentarer: