måndag 22 oktober 2012

Torskfilé i apelsinsås

Torskfilé i apelsinsås - En frisk och god fiskrätt som kräver liten arbetsinsats (ca 4 port)

600 g torskfilé
Salt/vitpeppar
3 dl creme fraiche, valfri fetthalt
1 dl vispgrädde
2 msk hummerfond, tex denna >>
1 dl hackad gräslök
1 halv apelsin

Lägg de tinade (eller färska) torskfiléerna i en ugnsfast form.
Krydda med salt och vitpeppar.

Vispa ihop creme fraiche, grädde, hummerfond och gräslök.
Pressa apelsinen, riv det yttersta skalet. Blanda ner detta i såsen.
Smaka av med salt/vitpeppar.

Tillaga mitt i ugnen i 200° i 25 - 30 min.

Låt fiskrätten vila lite innan servering. 
Gott till ris eller potatismos med tex ångkokt broccoli.
_____________________________________________________
________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar