onsdag 7 december 2016

Kycklingköttbullar

Vill du servera 4 port potatismos till - Gör så här:

Skala och dela 8 stora mjöliga potatisar
Koka mjuka. Häll av vattnet. 
Tryck ner ca 25 g smör i potatisen. Häll på 0,5 dl mjölk
Elvispa ihop moset. Rör i en skvätt grädde
Smaka av med salt/vitpeppar (och riven muskotnöt om så önskas)
Kycklingköttbullar (ca 4 port)
1 ägg
0,5 dl havregryn
2 msk mjölk
0,5 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 msk mixad gul lök
500 g kycklingfärs

Gör så här:
Rör ihop allt utom kycklingfärs
Låt svälla i 10 min. Blanda med kycklingfärsen
Ställ ev. in färsen i kylen en stund om den känns väldigt lös

Forma med fuktad hand köttbullar
Stek tills knappt klara och fin färg runt om
Lägg över köttbullarna på ett fat
_____________________________
Sås
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1,5 msk konc. kycklingfond
Soya/salt/vitpeppar
Redning BILD >>


Tag bort ev. stekklumpar ur stekpannan
Vispa ihop alla ingredienser i stekpannan
(Soya/salt/vitpeppar efter tycke)
Koka upp. Tillsätt redning tills önskad konsistens

Lägg i kycklingköttbullarna i såsen
Låt småputtra tills köttbullarna är helt klara

Servera med potatismos Läs ovan!
eller kokt potatis och sallad

___________________________________
_______________________________

För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar