tisdag 9 februari 2016

Möra kycklingfiléer i gräddsås

Enklaste receptet med kycklingfiléer - Tillagas länge i smakrik gräddsås (4-5 port)

Recept
1 kg kycklingfiléer
Salt/vitpeppar
3 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche, 34%
2,5 msk kycklingfond, konc
1 tsk sambal oelek
1,5 msk soya
2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:
Lägg kycklingfiléerna i ugnsfast form. Salta/peppra.
(använd färska eller upptinade kycklingfiléer)

Blanda samman samtliga övriga ingredienser.
(smaka av såsen med salt/peppar om så önskas)
Häll såsen över kycklingen

Tillaga mitt i ugnen i 175° i ca 1,5 timme

(gör ett snitt i största filén efter ca 1 timme och 15 min för att kolla om de
behöver längre tid i ugnen, tiden varierar efter tjockleken på filéerna)

Servera med tex. kokt ris och sallad
______________________________________
______________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

2 kommentarer: