lördag 6 februari 2016

Kladdkaka med nonstop och vit choklad

Kladdkaka toppad med färgglada nonstop och vit choklad
Blir garanterat uppskattat på barnkalaset :D Glöm inte göra kolasåsen i god tid!

Steg 1, Kladdkaka
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda ner de torra ingredienserna. Rör sist i smöret.

Häll ut smeten i smord springform, ca Ø 24 cm
Grädda mitt i ugnen i 150° i 30 min. Låt svalna i kylen.
___________________________________________
Steg 2, Topping
ca 2 dl nonstop (BILD >>) 
ca 185 g vit choklad
0,5 dl vispgrädde

Gör så här:
Hack nonstop grovt. Bryt chokladen i bitar. 
Smält ihop den vita chokladen med grädde över vattenbad.

Bred ut chokladen på kladdkakan. Strö över nonstop. 
Tryck till lite så de fastnar. Låt stelna.

Servera med vaniljglass och kolasås - RECEPT >>
(även god att servera med vispad grädde)

_______________________________________________________________
_______________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar