måndag 18 januari 2016

Ett lass sallad med vitkål

För många av oss är Januari en tuff månad. Plånboken blir allt tunnare och tunnare. Mat måste man ju ha och helst även någon grönsak till maten, gärna något som mättar bra. Mitt tips är då att köpa ett vitkålshuvud och ett trepack Italiensk kryddblandning. Strimla vitkålen och blanda med kryddan och någon matolja som du har hemma, ta det som finns. Vilken sorts olja du använder är inte så noga. Och så lite vatten. Blanda ihop allt i till exempel en stor ugnsplåt, då är det lättast att blanda den, lägg sedan salladen i mindre bunkar eller skålar som lättare får plats i kylen.
Av det här får du en riktigt god och mättande sallad som räcker länge. Med plast eller lock över skålarna så klarar salladen sig utan problem i kylen i ungefär en vecka. Salladen passar även bra att servera på större fester eftersom den räcker till många.
Bild på kryddblandningen och en mer exakt beskrivning på hur jag gör hittar du HÄR >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar