onsdag 30 december 2015

Chokladtårta med tryffel

En riktigt enkel chokladtårta där du rör ihop smeten - Toppad med tryffel

Chokladbotten
150 g smör
2 dl strösocker
0,75 dl kakao
0,5 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Gör så här:
Smält smöret i en stor kastrull. Drag kastrullen åt sidan.
Rör ner strösocker, kakao och vaniljsocker
Rör i ett ägg i taget.
Blanda i mjölet. Häll smeten i smord springform, ca Ø 25 cm

Grädda långt ner i ugnen i 175° i ca 20 min.
Kakan kan vara lite lös i mitten. Låt svalna.
_____________________________________________
Tryffel
200 g mörk choklad
25 g smör
1,5 dl vispgrädde
3 msk florsocker
Tips! Använd en vanlig mörk choklad eller en smaksatt - 
tex. Marabou Premium Dark Mint

Gör så här:
Bryt chokladen i bitar.
Värm i en kastrull upp smör och grädde riktigt hett.
Drag kastrullen åt sidan. Smält ner chokladen under omrörning.
Rör ner florsockret. Bred tryffeln på kakan.

Serveras kylskåpskall med tex vispad grädde och hallon
_____________________________________________
________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar