lördag 29 augusti 2015

Nytt tips från köket

Många gånger då jag lagar mat så gör jag lite extra för att det är så skönt att ha färdiglagad mat i frysen. Oftast fryser jag in maten i påsar och gör förpackningen så platt som möjligt och trycker ut luften ordentligt. Det är ju ganska lätt då vi pratar om pannkakor eller paj till exempel men det blir genast mycket knepigare att fylla en påse med spagetti och köttfärssås eller något annat kladdigt. Det är näst intill omöjligt att inte kleta ner både utsidan av påsen och sig själv, tycker i alla fall jag. Därför använder jag mig av sättet som ni ser ovan. Jag stoppar ner påsen i ett litermått eller i en tillbringare och viker ner påsen runt kanten. Ja, ni ser ju på bilden hur jag menar. Sedan är det lätt att fylla påsen med de allra mest kladdiga maträtter du kan tänka dig. Toppen att göra samma sak när det är bär som ska hoppa in i frysen. Denna gången är det krämig pasta som ska paketeras men det som jag allra oftast använder detta knepet till är när jag ska frysa in överbliven tacofärs. Då brukar jag packa ca 500 g färs i varje påse för det är alldeles lagom till en tacopaj. Eftersom jag plattar till tacofärsen ordentligt i påsen innan jag fryser in den så tinar den sedan snabbt i kylen eller på diskbänken den dagen vi blir sugna på att göra paj.

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Det finns inget bättre än att ha en massa goda leftovers när livet rusar i högt tempo!

    En fin söndag till dig!

    Kram Jenny

    SvaraRadera