torsdag 18 juni 2015

Citronlaxfilé

Ibland, eller faktiskt ganska ofta om ni frågar mig, så är det enkla det godaste!
Här kommer ett bra recept på en smakrik och god citronlax

4 portionslaxfiléer, à 125 g
Olivolja
ca 0,5 tsk salt
½ citron
ca 1 tsk citronpeppar
0,5 dl dill

Lägg laxfiléerna i smord ugnsfast form. Ringla över olivolja. Salta.
Pressa över citron. Krydda med citronpeppar. Strö över dill.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 12 min.
(kolla att laxen är klar, använder du termometer ska tjockaste delen av laxfilén vara 52°)

Servera tex med färskpotatis och kall dill och gräslökssås >>
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________

1 kommentar:

  1. Ännu ett gott laxrecept som u bjuder oss på.
    Kram och ha en fortsatt bra dag.
    Hälsningar Barbro


    SvaraRadera