söndag 30 november 2014

Elvakaffefika och adventsfika

Ja, idag blir det mycket fika! Alldeles strax ska äldsta barnen iväg till sin moster Veronica för att hjälpa henne att förbereda adventsfika. Det är jag och min familj och barnens mormor och morfar, alltså Veronicas och mina föräldrar, som i eftermiddag ska träffas på traditionsenlig adventsfika hos Veronica och hennes sambo Anton. Ojojoj, kanske lite rörigt det där med vem som är vem, men kort och gott, i eftermiddag blir det adventsfika med lite paketutdelning. Muffinsen i påsen på bilden har jag haft i frysen ett tag. Eftersom jag, Fredrik och Ludwig blir ensamma här hemma om en liten stund passar det ju bra att plocka fram de här små godingarna till elvakaffet idag. Man kan ju liksom inte dela på tre muffins i en familj som består av sju personer, så därför har de blivit liggande i frysen. Jag tänkte toppa dem med lite frosting också, det är trevligt och gott. Jag kommer att fota dem så att ni får se hur muffinsen ser ut med frosting på. Bild på det dyker upp i nästa inlägg. En riktigt trevlig 1:a advent önskar jag er alla ♥

fredag 28 november 2014

Kladdkaka med saffran och vit choklad

Om en liten stund väntar vi kaffegäster så idag började jag och Ludwig dagen med att röra ihop en kladdkaka med vit choklad och saffran i smeten. Det passar ju bra nu när den första adventshelgen är här :D Om ni tycker att mina frostade äpplen ser lite annorlunda ut mot förra inlägget så beror det på att min lille tvååring tyckte att sockrigt täcke på äpplen, det var smaskens det.. 
Receptet på kladdkakan lovar jag att lägga upp imorgon, trevlig fredag och hoppas att ni kikar in till mig snart igen.

Frostade äpplen

Frostade äpplen är verkligen hur enkelt som helst att göra. På bara några minuter kan man fixa jul och vinterkänsla på det här sättet. Och vill man inte pyssla själv så fixar garanterat barnen detta, bara de får lite hjälp med att separera ägget.
Man börjar alltså med att separera ett ägg. Det är äggvitan vi ska använda. Vispa upp äggvitan lite lätt med en gaffel. Pensla äpplet med äggvitan, håll i pinnen på äpplet för att slippa bli kladdig. Häll upp strösocker i en skål. Lägg i äpplet och skaka på skålen så att äpplet rullar runt och blir täckt av strösocker.
Lyft upp äpplet i pinnen och lägg det på ett galler för att stelna. Äggvitan räcker till ganska många äpplen, exakt hur många beror på storleken på äpplena. Visst blir det fint! Perfekt att dekorera med på julbordet eller till glöggminglet som säkert flera av er kommer att ha nu till första advent. Frostade äpplen passar både till mordern, klassisk och lantlig dukning, det kan liksom aldrig bli annat än rätt.

torsdag 27 november 2014

Brister i hur jag hanterar kommentarer

Jag är verkligen så ledsen över att flera av er läsare inte har fått svar på era kommentarer. Många gånger har frågan ställts i det aktuella inlägget, dvs inlägget som har anknytning till kommentaren. Jag har en funktion där jag kan se alla kommentarer i datumföljd oavsett i vilket inlägg den ställts. Och det borde ju då fungera lätt för mig att läsa alla kommentarer, eller hur!
Det som krånglar till det för mig är att jag är utsatt för kommentarspam. Jag får dagligen 20-30 kommentarer eller fler som är spam. Ni har säkert läst flera av dessa kommentarer i olika inlägg. De innehåller ofta väldigt mycket text på engelska och avslutas med en länk. De hamnar i alla möjliga inlägg och det tar stor del av min tid att försöka rensa bort alla dessa kommentarer. Era kommentarer som jag verkligen vill ha, det är ju det som gör bloggandet roligt, blandas då in bland alla spamkommentarerna och jag kan lätt missa dem. Jag har nu länge kämpat med att få bort detta och det känns som att ju mer jag raderar spamkommentarer desto färre blir dem, så jag hoppas verkligen det. Skulle jag ha missat en fråga eller kommentar som ni vill ha svar på så skriv gärna samma kommentar ytterligare en gång i det senaste inlägget. Där missar jag det inte. 
Har någon tips på hur man stoppar spamkommentarer, SNÄLLA dela gärna med dig av det i så fall. Kanske är det fler än jag som är utsatt för detta. Senare idag lägger jag upp receptet på kolasnittar med saffran så vi ses snart igen! 
(jag lägger även upp en länk till det inlägget på facebook för er som följer mig där >>)

onsdag 26 november 2014

Saffranskaka av vanliga kolasnittar

Nu när det snart är första advent så vill i alla fall jag få lite jultouch på det mesta jag bakar. Idag har jag arbetat ihop en deg med kolasnittar. De här kolasnittarna blir riktigt sega och goda, en av mina favoriter bland småkakor. Idag blandade jag i en påse saffran i degen så att kolasnittarna bli snäppet ännu godare och det känns verkligen rätt nu när juletiden närmar sig. För saffran är jul tycker jag och det är ju så enkelt att få julsmak på traditionella kakor genom att blanda i just lite saffran. Kakorna är i ugnen nu och när de svalnat ska jag försöka fota dem. Ja, försöka är verkligen rätt ord just nu när det är sååå mörkt om dagarna och typ omöjligt att få bra bilder. Så jag håller tummarna för att det ska gå.

måndag 24 november 2014

Rabattkoder

Idag ska jag prova fram ett nytt julgodisrecept, det blir en tryffel med ett mörkt chokladöverdrag. En lite vuxen smak skulle jag tro att det kommer bli, en liten godbit som man får ta till kaffet utan att barnen hunnit käka upp dem innan. Jag gillar mörk choklad eller ja faktiskt all choklad, särskilt till en kopp kaffe efter maten. 
Det droppar emellanåt in rabattkoder som jag blir erbjuden att dela med mina läsare. Jag har inte hittat något snyggt sätt att få in det här på bloggen eftersom jag inte vill att ett sådant inlägg ska få ta för stor plats. Samtidigt känner jag att det kanske finns ett intresse bland er läsare att få ta dela av dessa rabattkoder?
Jag själv söker alltid efter rabattkoder när jag nätshoppar och de allra flesta gångerna hittar jag någon kod jag kan använda. Så kanske vore det idé att försöka skriva ut koderna som jag får skickat till mig, frågan är bara hur jag ska lägga upp det. Jag klurar vidare på det medan jag bakar julgodiset. Berätta gärna vad ni tycker, finns det ett intresse för rabattkoder?
Recept på tryffel med apelsin och mörk choklad finns nu HÄR >>

söndag 23 november 2014

Mycket saftig saffranskaka

En jättegod och saftig saffranskaka med filmjölk i
Lättbakat då du bara RÖR ihop smeten

Recept
2 ägg
1 dl matolja
2,5 dl strösocker
1 påse saffran, = 0,5 g
3,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 nypa salt
2 dl filmjölk

Gör så här:
Rör ihop ägg, matolja och strösocker (vispa alltså inte!)
Kavla på saffranspåsen med kavel
Blanda ihop saffran, vetemjöl, bakpulver, salt
Rör ner blandningen i äggsmeten. Rör ner filmjölk

Grädda i en smord bröad sockerkaksform 
Mitt i ugnen i 175° i ca 40 min.
(testa med en provsticka om kakan är genomgräddad)
Låt kakan svalna helt innan du stjälper upp den

_________________________________________________
_________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

Kasslergratäng med basilikasås

Kasslergratäng med basilikasås - Lättlagat och gott (4-5 port)

Recept
1 bit kassler, ca 600 g
3 dl creme fraiche, 34 %
2 dl vispgrädde
0,5 dl tomatpuré
0,5-1 dl frusen basilika
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Skivade tomater
1 st boll mozzarella

Gör så här:
Putsa och skiva upp kasslern. Lägg i ugnsform.
Blanda creme fraiche, vispgrädde, tomatpuré, basilika.
Pressa ner vitlök. Smaka av med salt/vitpeppar

Häll såsen över kasslern. Lägg på tomatskivor valfri mängd
Smula mozzarella på tomaterna
Tillaga mitt i ugnen i 225° i 20 min.

Servera tex. med ris och grönsallad. 
Eller bara grönsallad för LCHF

___________________________________

Fler recept med kassler hittar du HÄR >>
_________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

lördag 22 november 2014

Billigt julgodis

Billigt julgodis - Julgodis på ingredienser som ofta finns hemma
Julgodiset påminner om spröd fudge - Mycket goda

Recept
75 g smör
3 dl strösocker
1 dl vatten
3,5 dl vetemjöl
2 dl florsocker
0,5 dl kakao

Gör så här:
Smält smör. Häll i socker och vatten. Koka i 2 min.
Blanda vetemjöl, florsocker och kakao
Sikta ner blandningen i vätskan. Rör ihop.

Bred ut smeten i en form klädd med plastfolie eller bakplåtspapper.
Använd en form som är ca 30x25 cm
Jämna till smeten på ytan med tex en stekspade

Låt svalna. Skär sedan i valfria stora rutor.
(Tips! Skär fina rutor med tex. pizzaskärare)
Förvara julgodiset i kylskåp

_________________________________
________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

Ekonomitips om mat hittar du HÄR >>


Nedan hittar du fler tips på enkelt julgodis - Länk under bilderna
Pollyfudge - RECEPT >>

Oreotryffel - RECEPT >>

Mjölkchokladtryffel (3 ingredienser) - RECEPT >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

Julgodis av det som finns hemma

Ingredienserna på bilden, plus lite vatten är vad som behövs för att göra ett riktigt gott julgodis som dessutom är lätt som en plätt att göra. Att använda smör ger godast smak men finns inte det hemma så går det bra att använda margarin. Själva godissmeten fixar man på ett par minuter sedan är det bara att låta smeten stelna för att därefter skära upp julgodiset i valfria stora godisbitar. Receptet kommer inom kort i ett separat inlägg, nu ska det bakas julgodis. 
Vi ses!
Nu finns receptet på julgodiset HÄR >>

Morgan i Ullared

Jag nämnde ju i gårdagens inlägg att Tilde och Fanny skulle åka till Ullared. Och vem träffade dem där! Morgan i Ullared :D Direkt efter skolan igår åkte de iväg till Ullared med min syster Veronica, hennes sambo Anton och Antons mormor. Jag har ännu inte träffat dem eftersom de avslutade dagen med att natta över hos Veronica och Anton. Vi hördes vid några gånger per telefon när de var där. Mycket folk var det! Kul hade de och shoppade gjorde dem och så fick de ju träffa en kändis, det är ju inte varje dag man gör det!
Fotat har Veronica gjort.

fredag 21 november 2014

Sockerkaka på ett ägg

Idag fick jag ofrivilligt ta reda på om man kan baka sockerkaka på endast ett ägg :) Wilma ska åka och tävla i bågskytte imorgon, det blir en lång resa på ungefär tio mil. När man ska åka så långt behöver man ju ta med sig lite fika så jag började dagen med att baka en spetskaka. Jag smälte smöret, öppnade kylskåpet för att hämta äggen, det behövs två ägg i den här kakan. Jag kommer då på att jag använde ungefär alla äggen igår kväll när jag fixade smörgåsar till Tildes och Fannys Ullaredsresa som de ska åka på idag. Utan att ha en aning om hur det skulle gå så bakade jag sockerkakan på ett ägg, för det var det som fanns i kylen. Och det blev faktiskt helt okej! Den blev inte lika fluffig som vanligt och lite kompakt i mitten men eftersom den har ett helt gudomligt gott täcke på toppen så spelade det faktiskt inte någon roll. 
Så krisar det så går det att baka sockerkaka på endast ett ägg och få en god sockerkaka av det. Gör gärna just spetskaka då som är på bilden eftersom sockertäcket gör att man inte tänker på om kakan är fluffig eller ej. Ett litet tips från mig.
Recept på spetskaka hittar du HÄR >>
Ekonomitips om mat hittar du HÄR >>

torsdag 20 november 2014

Hembakat tunnbröd

Tunnbröd - Hembakat och mycket gott

Idag har jag bakat tunnbröd :D Jag gjorde dubbel sats när jag ändå hade kavlarna framme. Några tunnbröd till mig och barnen i eftermiddag och några att stoppa i frysen. Att baka tunnbröd är inte svårt men det kräver en del kavlande och det kan ju faktiskt vara både kul och ganska mysigt. Särskilt om man är några stycken som hjälps åt. Om tunnbröden inte blir alldeles perfekt runda så gör ju det absolut inte någonting. Ibland gräddar jag tunnbröd i ugn och ibland steker jag dem i stekpanna. Denna gången gräddade jag dem i ugn.

tisdag 18 november 2014

Ostgifflar

Ostgifflar - Ett riktigt bra recept som jag fått av en läsare, presentation hittar ni längst ner i inlägget :) (12 st)

100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
2 krm salt
100 g riven ost
(ju starkare ost du använder desto mer ostsmak)
Ca 8 dl vetemjöl
Topping: uppvispat ägg och valfri mängd riven ost

Smält smöret. Häll i mjölken, låt blandningen bli fingervarm = 37°
Rör ut jästen med lite degspad.
Tillsätt resten av degspadet, salt och riven ost. 
Arbeta in mjölet tills degen släpper bunkens kanter.

Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut en cirkel, ca ½ cm tjock
Skär degen i 12 st trekanter och rulla ihop.
(börja rulla i den breda änden ner mot spetsen)

Låt gifflarna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.

Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 225° i 12 min.
______________________________________________________
Fler recept på smaksatt bröd hittar du HÄR >>
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>

_________________________________________________________________________________
Receptet är skickat till mig från en av mina läsare, nedan kan ni lära känna henne lite bättre.
(jag har fått tillåtelse att publicera bilden)

Receptet på ostgifflarna har jag fått av Lisbeth som tillsammans med fyra kollegor driver en personalkooperativ förskola i Varberg. Lisbeth är kock på förskolan och hon har flera gånger använt recept här från bloggen. På förskolan kallar de recepten som de testar från bloggen för "Ediths mat", jag blir så stolt och glad så jag tror jag spricker!!

Lisbeth är en härlig kvinna i sina bästa år som kör motorcykel och ger sig ut på havet så fort tiden finns och vädret tillåter. Hon är gift och har en stor familj med tre vuxna söner, tre svärdöttrar och fyra barnbarn. Hon drömmer om att skriva en bok om bra mat i förskolan och jag hoppas verkligen att den drömmen blir sann för det låter ju som en toppenidé :) Jag vill i detta inlägget tacka dig Lisbeth så mycket för receptet på de goda ostgifflarna. Melwin på bilden och resten av barnen tokgillade dem och jag med. De här kommer vi baka fler gånger! Hälsa så gott till alla barnen på förskolan. Stor kram!

måndag 17 november 2014

Du är dejlig att se på

Flera av er läsare har kontaktat mig via mail, det är extra trevligt tycker jag. Det känns verkligen smickrande att det finns läsare som tar sig tid att skriva en hälsning till mig. Att ta sig tid att skriva in min mailadress och skriva ner oftast flera rader som handlar både om min blogg och flera gånger även en liten historia om vem läsaren är. Jag gissar att detta inte är helt vanligt med tanke på hur mycket man har fått höra om bloggare som blivit utsatta för näthat. Jag har aldrig någonsin fått en elak kommentar, bara blivit utsatt för skitsnack bakom ryggen i en annan blogg, (LÄS HÄR >>) Jag är verkligen så tacksam för att just NI är mina läsare. Ni är guld värda!

Denna helgen fick jag en hälsning från en läsare som ville dela med sig av sina recept till mig. Eftersom jag delar med mig av mina, hur snällt är inte det!! Läsaren arbetar som kock på en förskola och där har hon flera gånger använt recept här från bloggen, jag blev alldeles röd i ansiktet när hon berättade det. Svårt att ta in och väldigt stort för mig.
Som kock sitter hon naturligtvis på en stor receptskatt och jag har nu valt ut ett recept därifrån som jag ska prova. Ett brödrecept blev det, kul!!
Jag vill verkligen att ni ska känna att ni är välkomna att kontakta mig via mail om ni vill det, ofta blir det ett väldigt trevligt samtal och mycket mer personligt än vad det blir i en kommentar här i bloggen. Min mailadress är madame-edith@live.se Hör gärna av er.
Till er två som mailade mig och frågade var jag bor och sa att jag var var "dejlig" att se på, tack, men ni behöver inte vänta på svar på era mail.

Önskar er alla en bra start på den nya veckan ♥

lördag 15 november 2014

Pepparkaksbak

Pepparkaksbak hemma hos mormor och morfar, det är kul det! Det är en tradition som barnen gillar väldigt mycket. Julmusik, käka pepparkaksdeg och baka pepparkakor. Trevligt och liksom startskottet på den spännande vägen till självaste julafton.
Detta året var Ludwigs första år som han var med på pepparkaksbaket. Det gick väldigt bra med lite hjälp av storasyster Tilde. Flera pepparkakor och pepparkaksbollar blev det och en hel del pepparkaksdeg som slank ner i magen.
Mormor (min mamma) hade bakat en mycket god kaka som vi smakade på. Alltså den kakan! Jag kan knappast med ord förklara hur god den var. Jag fick receptet på den så strax ska jag dela med mig av det till er. Det här är en kaka som ni bara måste ni testa att baka, det ska i alla fall jag göra :)

Nu finns recept på hallonrutor med färskosttopping HÄR >>

fredag 14 november 2014

Pajer i aluminiumformar

Pajer klara för att hoppa in i frysen. Visst är det skönt med färdigmat ibland när tiden är knapp. Skönt att slippa tokstressa fram mat till hungriga barn som kommer hem från skolan och lika skönt att slippa laga mat till sig själv när man inte har något sällskap vid bordet. För det finns väl knappast något tristare än att laga mat till sig själv. Ingen som uppskattar och ger beröm för maten som står på bordet. Laga själv, äta själv, ta hand om disken själv. NÄ, då värmer jag hellre upp något ur frysen. Och färdigmat behöver ju inte betyda att man värmer upp något från butikernas frysdiskar. Färdigmat kan man ju göra själv, det blir både godare och billigare.
Denna gången gjorde jag ost och skinkpajer. I några av pajerna petade jag ner lite grön paprika också. Jag har använt mig av DETTA RECEPTET >> Mina aluminiumformar har en storlek på Ø 18 cm. med en kant som är ca 2 cm hög. Receptet i länken är lagom till 3 st sådana formar. Korta ner gräddningstiden till ca 30 min.
När pajerna svalnat fryser du in dem paketerade i fryspåsar. Ett tips är att skära ett snitt mitt genom pajerna innan du fryser in dem så kan man lätt tina upp en halv paj om man önskar det.

onsdag 12 november 2014

Vetebullar med galet god fyllning

Idag har jag och Ludwig fixat lite fika tills de stora barnen kommer hem från skolan. Vi gjorde fyllda vetbullar som är superduperdundergoda!!! Det ska bli kul att få lägga in receptet på de här bullarna här på bloggen för de är både lätta att baka, endast en jäsning och fyllningen är helt galet god. Det här receptet tror jag att många av er kommer att gilla och förhoppningsvis prova att baka :) Recept med fler bilder kommer i nästa inlägg. Nu blir det fika!
Recept på fyllda vetebullar finns nu HÄR >>

måndag 10 november 2014

Mosskrans

Att binda en mosskrans är roligt och inte alls svårt :) Kransstommen kan man göra själv med tidningspapper och plastfolie (läs mer HÄR >>) eller kan man köpa en färdig stomme av tex. halm i blomsteraffären.
Mossan binder man fast runt kransen med en stark tråd. Denna gången använde jag mig av en tjock brodyrtråd som jag köpt på loppis för en tia, det funkade bra. Mossan som jag använt är ganska yvig så själva tråden försvinner ner i mossan när man drar åt den. Därför är det inte någon fara om trådens färg inte stämmer exakt med färgen på mossan. 
Det kan också funka bra att använda dubbel sytråd eller så kan man köpa myrtentråd som är en specialtråd som finns i blomsterbutikerna.
Vilken mossa man använder till kransen är en smaksak, det kan även vara fint att blanda olika mossa i kransen tycker jag.
Fler kransar hittar du HÄR >>
Alla inlägg om JUL hittar du HÄR >>

söndag 9 november 2014

Kransstomme av tidningspapper

Kransstomme av tidningspapper

Istället för att köpa en kransstomme i blomsteraffären så kan man enkelt göra en själv som kostar knappt någonting, endast lite plastfolie. Själva stommen är gjord på reklamblad eller tidningspapper. Jag kom inte på något bättre ord än papperskorv som står i beskrivningen, hoppas att ni förstår hur jag menar :)
  1. Riv först ut sidor ur annonsbladet/tidningen och lägg ut omlott så tidningsbladen bildar en rektangel. Hur många sidor du använder betämer du själv beroende på hur stor du vill ha din krans. (ca 15-20 pappersark) Desto längre rektangel du gör desto större diameter får kransen. Desto bredare rektangel och ju fler papperslager du använder desto tjockare krans.
  2. Rulla ihop pappersrektangel på långsidan, ganska hårt till en lång papperskorv. (på det hållet som du rullar ihop en rulltårta)
  3. Vrid nu runt papperskorven, börja i ena änden. Arbeta dig igenom hela papperskorven samtidigt som du formar korven till en krans, se bild!
  4. Lägg ändarna lite omlott och dra runt plastfolie så att kransen håller ihop.
  5. Arbeta dig nu runt hela kransen med plastfolie. Ganska hårt.
  6. Nu är kransstommen klar att börja kläs in! (X-tra bild HÄR >>)

Mosskransar

Idag gör jag mosskransar, det är kul! Jag brukar göra stommen av material som jag har hemma, mer om det kommer jag att berätta i ett senare inlägg när mina kransar är helt klara. Denna kransen och en förhoppningsvis likadan till ska få pryda vår ytterdörr, vi har en parytterdörr så då behövs ju två kransar. Jag har inte riktigt bestämt om jag ska smycka dem med något mer än mossa eller om de ska få vara som de är. Jag tycker att det kan räcka med bara mossa och eventuellt ett spetsband virat runt som man kan hänga upp kransarna med. Vad tycker ni? Jag återkommer med beskrivning på min hemmagjorda kransstomme i nästa blogginlägg, önskar er en trevlig söndag och fin fars dag.
Nu finns beskrivning på kransstommen HÄR >>

lördag 8 november 2014

Tjänar du pengar på bloggen

Precis som rubriken lyder är vad detta inlägget handlar om. Jag får just den frågan VÄLDIGT ofta från folk i min omgivning. Mest i verkliga livet om ni förstår hur jag menar och inte som kommentarer här på bloggen. Jag har funderat mycket på varför jag får just den här frågan och faktum är att det känns som att många intresserar sig för den frågan mer än vad jag själv gör.
Självklart har bloggen ett vinstsyfte eftersom jag driver den i eget företag. Men vägen till framgången är det viktigaste just nu. Det är nu jag bygger upp en relation och förtroende hos er läsare. Jag försöker att forma bloggen efter era önskemål och behov samtidigt som det speglar mig och min personlighet. Jag skapar värdefulla kontakter och aktar mig för att lockas av snabba pengar i form av enstaka sponsrade inlägg. Det är inget hållbart sätt att nå framgång anser jag utan det kan rent av skada ert förtroende för mig.
Om något inlägg är ett samarbete mellan mig och ett företag så är det med all säkerhet något som jag med gott samvete vill och kan skriva om, något som jag själv har intresse för. Inte något jag pressar ur mig för att få pengar. Jag har själv sett bloggare som helt plötsligt tipsar om truckutbildningar, himla bra fönster och fantastiska feta krämer. Grejen är den att jag själv precis innan jag läst dessa inlägg fått erbjudande att skriva om precis detta. Konstigt sammanträffande. Det är väl inget fel att skriva om truckutbildningar om man bloggar om utbildningar, kompetenshöjning eller kanske nya yrkesval i livet men i min blogg hade det känts väldigt fel och inget jag kunnat stå för.
Jag har ju annonser på min blogg. Och det är jag väldigt stolt över för även där har jag varit noggrann med vilken samarbetspartner jag ingått samarbete med. Jag använder mig av en mellanhand mellan mig och företagen som vill annonsera, det funkar väldigt bra och de har en helt fantastisk support. Tack för det om någon från supporten är här inne och läser just nu :) 
Att tjäna pengar på annonser är trots allt väldigt svårt och man måste ha väldigt, och då menar jag väldigt (!) många besökare innan man får några pengar över huvudtaget genom annonser. Men det GÅR ju att tjäna pengar genom annonser om man bara kämpar på.
Så som svar på om jag tjänar pengar på bloggen. Ja, det gör jag! Men jag lever inget lyxliv av de pengarna bloggen drar in. Men jag lever med lyxen att få ha min hobby som mitt jobb och det är mycket mer värt för mig än ett liv i lyx. Det bästa tänkbara faktiskt, tycker i alla fall jag.
Kram och God Natt ♥

Cheesecake

Har ni sett så smaskig cheesecake :) Min syster och hennes sambo Anton har haft gäster med en massa gofika. Och turligt nog blev det en bit cheesecake över som de bjöd oss på. Krämig och god chokladcheesecake med oreobotten, sååå god! Ludwig var särskilt sugen på den här godingen, det var knappt att han kunde hålla sig medan jag fotade. Sötisen ♥ Det här är en cheesecake som är väldigt lättbakad och den passar verkligen perfekt in här på bloggen. Jag återkommer med receptet så fort jag skrivit in det. Vi ses snart igen.

fredag 7 november 2014

Kladdkakor

Kladdkakor i mängder för idag är det kladdkakans dag :) Klicka i länkarna nedan för att komma till recepten. Har du kanske testat att baka någon av kladdkakorna på bilden? Berätta gärna, vad tyckte ni om receptet, lätt eller svårt? Hur blev resultatet? Gjorde du några ändringar? Eller har du något annat som kan vara kul för mig och mina läsare att veta, kanske någon mer än du som provsmakat, vad tyckte i så fall dem? Det skulle vara så roligt att få lite feedback eftersom jag hela tiden klurar på nya varianter på just kladdkakor.


Hoppas att du hittar något du gillar :)   

torsdag 6 november 2014

Äppellyktor

Ett enkelt och väldigt vackert pyssel är äppellyktor

Gör så här:
Använd värmeljusets vassa ovankant för att måtta 
ut hur stort hål du ska gröpa ur äpplena.

Karva sedan ur fruktköttet tills värmeljuset passar.

onsdag 5 november 2014

Laxfilé i krämig sås

Laxfilé i krämig sås - Lättlagat och MYCKET gott (4 port)

Recept
4 st laxfiléer, ca 125 g/st
Salt/vitpeppar
1 förp. Apetina classic block
(Större bild på Apetina block hittar du HÄR >>)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche, valfri fetthalt
0,5 dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
2 krm vitpeppar
1 msk citronpeppar

Gör så här:
Lägg laxen i ugnsform. Salta och peppra
Smula apetina över 
Blanda grädde och creme fraiche
Tillsätt dill, gräslök, vitpeppar, citronpeppar
Häll såsen över laxfiléerna

Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 25 min.

Servera med tex. ris och grönsallad

______________________________________________
_______________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

Hur gott som helst

Jo men visst blev laxen som jag berättade om igår precis så god som jag hoppades på. Bilderna ligger i kameran och väntar så när Ludwig, som är ledig idag, vilar i eftermiddag ska jag sätta ihop collaget och publicera det här på bloggen. Jag skulle gissa att det blir någon gång runt två tiden så vi ses snart igen :)

tisdag 4 november 2014

Testar fram nytt laxrecept

Idag lagas det lax hemma hos oss, jag älskar verkligen lax. Som många gånger förr blir det laxfiléer i en krämig sås. Att tillaga laxen i ugn med en sås över är ju väldigt smidigt. Knappt något arbete alls faktiskt och för det lilla arbetet man gör får man en helt fantastiskt lyxig och god laxrätt som man kan servera även på den finaste bjudningen. Det passar både till vardag och fest tycker jag. Alla mina laxrecept hittar du HÄR >> 
Ni som äter efter LCHF kan ju äta en god sallad till, själv tycker jag att det är gott med både sallad och gärna ris till den här typen av laxrätt. Förhoppningsvis får jag snart fylla på med ytterligare ett laxrecept för idag ska jag testa att blanda i smulad Apetina i såsen, det känns som att det kan blir riktigt gott. Återkommer med receptet om jag blir nöjd :)

måndag 3 november 2014

Att driva en receptblogg

Nu är höstlovet slut och barnen är åter i skolan. Själv försöker jag att arbeta ikapp mig med det som jag inte hann med förra veckan när barnen var lediga. Det blir mest arbete inne i själva bloggen men förhoppningsvis märks detta inte av för er läsare. Man kan ju lätt tro att det är lätt som en plätt att sköta en blogg, knäppa av en bild, ladda upp, publicera och så är det klart. Och så kan det ju vara men driver man en mer informativ blogg som tex. en receptblogg så krävs det mycket mer arbete än så. Först ska man ju ha en idé eller ett recept att blogga om, sedan ska det provlagas och eventuellt ändras på något. Receptet ska skrivas in och kategoriseras, det ska fotas, nu på hösten är det inte många timmar som det går att ta bra bilder med hjälp av dagsljuset så därför bör allt vara klart vid middagstid ungefär. Bilderna ska redigeras och jag gör ju ofta även collage med text på, det är också en sak som tar sin lilla tid. Jag skulle uppskatta att matlagningen/bakningen tar ca 30 % av den totala tiden jag lägger ner på bloggen, resten, alltså 70 % är ren foto och datortid. Kanske inte riktigt det folk tänker när man berättar att man arbetar med att driva en receptblogg. Men så är det för mig i alla fall.
Eftersom jag inte har något recept att bjuda er på idag så får ni hålla till godo med en bild på mig och mitt lååånga hår. Trött och matt känns håret så jag tar gärna emot tips på hur det kan bli så där blankt och fint. Skulle vara kul att få in lite tips under dagen :)

söndag 2 november 2014

Kladdkaka med kinapuffstäcke

 Kladdkaka med kinapuffstäcke
Tjoho, jag är så glad att få dela med mig av den här goa kladdkakan
ett litet test med kinapuffar som blev fantastiskt gott :D


Kladdkaka
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker

lördag 1 november 2014

Vitlöksbröd

Vitlöksbröd kan man göra smidigt av butiksköpta ogräddade minibaguetter (12 brödhalvor)

1 st 6-pack ogräddade minibaguetter
50 g smör
1-2 vitlöksklyftor

Skala/pressa vitlöken och blanda det med smöret.
Dela minibaguetterna på mitten, se bild!
Bred vitlökssmör på varje halva.
Grädda bröden på en ugnsplåt, följ tiden på förpackningen.
Ca 220° i 6-8 min
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________