Rör ihop degen på kvällen och njut av nybakat frukostbröd nästa morgon! (15 st)
25 g jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1,5 tsk salt
5 dl vetemjöl
4,5 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
På kvällen gör du degen:
Lös upp jästen i 1 dl vatten.
Häll i resten av vattnet och mjölken.
Häll i saltet, sockret och de tre mjölsorterna.
Arbeta ihop degen.
(degen ska vara lite kladdig)
Täck över bunken med plastfolie.
Låt vila i rumstemperatur i 30 min.
Låt sedan jäsa över natten i kylskåp.
På morgonen bakar du ut brödet:
Mjöla bakbordet och tryck ut degen ca 2 cm tjockt.
Skär degen i bitar ca 15 st.
Lägg bitarna med den mjöliga sidan uppåt
på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen 225 grader ca 15 min.
______________________________________________________
________________________________________________________________________________